Domáca zmrzlina
Domáca je NAJ!
Rozhodla som sa, že tu pridám recept na výrobu domácej čokoládovej zmrzliny. Sama som už tento recept skúšala, a výsledok bol skvelý. Zmrzlina chutila fantasticky!
Suroviny:
150 g práškový cukor 75g čokoláda na varenie
200 g mlieko 1 ks vajce
200g smotana na šľahanie štipka vanilky
Postup receptu:
Nasekáme čokoládu na kúsky a dáme ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilky. Vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložíme zmes do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hodín. Počas mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky.
Prajem dobrú chuť! :)