Domáca zmrzlina

Domáca je NAJ!
Rozhodla som sa, že tu pridám recept na výrobu domácej čokoládovej zmrzliny. Sama som už tento recept skúšala, a výsledok bol skvelý. Zmrzlina chutila fantasticky! 
 Suroviny: 
 150 g práškový cukor                             75g čokoláda na varenie
 200 g mlieko                                         1 ks vajce 
 200g smotana na šľahanie                     štipka vanilky
Postup receptu: 

Nasekáme čokoládu na kúsky a dáme ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilky. Vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložíme zmes do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hodín. Počas mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. 

 
Prajem dobrú chuť! :)